Onze School

Leren waar je iets aan heb

De Julianaschool in het centrum van Almen is een school met een bijzonder onderwijsconcept. We leren kinderen de vakken en vaardigheden waar ze iets aan hebben en leren hen structuur aan te brengen in de verschillende informatiestromen. We zijn gericht op de toekomst van kinderen, waarin naast rekenen, taal en lezen ook andere vaardigheden belangrijk zijn, zoals:
• een kritische houding
• samenwerken
• zelfbeeld
• internationalisering
• flexibiliteit
• probleemoplossend vermogen

Prettige leeromgeving

We gaan uit van de eigenheid van kinderen. Ze kunnen zoveel mogelijk zijn wie ze zijn en krijgen de ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hiervoor bieden we een omgeving die daarbij past: veilig, rustig en ordelijk. De kinderen ervaren dat ze ertoe doen en meetellen. We spreken hen aan op hun kwaliteiten en dagen hen uit om hun grenzen te verleggen.

Sociale vaardigheden

De manier waarop we met elkaar omgaan op school komt regelmatig aan de orde. We hebben hiervoor vaste afspraken. Ze zijn gericht op een goede omgang met elkaar en een fijne speel- en leeromgeving voor de kinderen.
• Wij begroeten iedereen
• Wij laten anderen ongestoord werken en spelen
• Wij lopen en spreken rustig
• Wij zorgen goed voor eigen en andermans spullen
• Wij lopen altijd met een doel
• Wij geven elkaar complimenten en bemoedigen elkaar

Individueel leerproces

Elk kind heeft een eigen leerproces. We begeleiden dit en geven de kinderen ook zelf verantwoordelijkheid. We houden daarbij rekening met de leeftijd en de individuele mogelijkheden en geven zelf het goede voorbeeld.

Openbare school

Onze school is een openbare school. Ieder kind dat in aanmerking komt voor gewoon basisonderwijs is welkom. Wij gaan uit van gelijkwaardigheid en respecteren de verschillen die er vanuit de diverse achtergronden zijn.

Julianaschool op Facebook