Middenbouw 3-4

Welkom! Leuk dat je een kijkje komt nemen op de pagina van groep 3-4. 
Wij zijn een gezellige groep! We hebben twee juffen: juf Judith is er op maandag, dinsdag en woensdag en juf Elise is er op donderdag en vrijdag.
Omdat juf Judith met zwangerschapsverlof is, is tot de herfstvakantie op maandag en dinsdag juf Diewertje in onze klas.
Iedere ochtend om 8:20 uur starten we met een inloop. We lezen dan een boek in de kring. Om 8:30 uur wordt er een muziekje afgespeeld. Als de muziek is afgelopen, beginnen wij met de kring. We bespreken dan wat we deze dag gaan doen en meestal is er daarna nog een activiteit. De rest van de ochtend zijn we bezig met taal, lezen, spelling en rekenen. Groep 3 leert bijvoorbeeld letters met behulp van de methode Lijn 3, terwijl groep 4 leeskilometers gaat maken en de technische leesvaardigheid leert te verbeteren. Tussen de middag eten wij in onze eigen klas een boterham en 's middags werken wij aan Kernconcepten. Iedere periode staat er één Kernconcept centraal. We zijn het schooljaar gestart met het Kernconcept communicatie. Wij hebben bijvoorbeeld veel spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen, we hebben geleerd wat je zintuigen zijn en hoe je zintuigen een boodschap kunnen overbrengen, we hebben gewerkt aan decorkaarten met opdrachten over emoties en lichaamstaal en we hebben geleerd dat er in sprookjes ook heel vaak een boodschap zit verstopt. Naast communicatie staan er dit schooljaar nog vier kernconcepten centraal, namelijk materie, tijd en ruimte, groei en leven en energie. 
Om 14:00 uur gaan we weer in de kring en bespreken we de dag. We praten over wat er goed ging vandaag, waar je trots op bent, wat je hebt geleerd of wat je morgen anders zou doen. Om 14:15 uur klinkt er weer een muziekje en als het muziekje is afgelopen gaan we naar huis.

Julianaschool op Facebook